Poulet épicé au gingembre

Poulet épicé au gingembre

3.7 118 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 3 gousses d'ail
  • 10 g de piment rouge, long coupé en deux et épépiné
  • 10 g de gingembre, frais coupé en lamelles (1 mm)
  • 10 g d'huile de sésame, toasté
  • 800 g de cuisses de poulet, sans peau, avec l'os
  • 30 g de sauce soja, claire (voir conseil)
  • 30 g de sauce soja, foncée (voir conseil)
  • 20 g de vin blanc sec
  • 10 g de feuilles de basilic frais

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 38 g
Kalorie 1595 kJ / 382 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...