Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 gousses d'ail
- 10 g de piment rouge, long, coupé en deux et épépiné
- 10 g de gingembre, frais, coupé en lamelles (1 mm)
- 10 g d'huile de sésame, toasté
- 800 g de cuisses de poulet, sans peau, avec l'os
- 30 g de sauce soja, claire (voir conseil)
- 30 g de sauce soja, foncée (voir conseil)
- 20 g de vin blanc, sec
- 10 g de feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1595 kJ / 382 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry panang
45min
Chicken Teriyaki
45min
Bœuf Teriyaki accompagné de riz
2h
Butter Chicken
50min
Chana Masala
45min
Soupe thaïe aux nouilles
35min
Quick Indian Butter Chicken
45min
Poulet laqué au sésame
40min
Curry vert de poulet
55 min
Poulet miel-citron vert et riz créole
40min
Stroganoff
45min
Soupe Tom Kha Gai au lait de coco
35min