Poulet épicé au gingembre

Poulet épicé au gingembre

3.7 86 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    3
  • de piment rouge, long coupé en deux et épépiné
    10 g
  • de gingembre, frais coupé en lamelles (1 mm)
    10 g
  • d'huile de sésame, toasté
    10 g
  • de cuisses de poulet, sans peau, avec l'os
    800 g
  • de sauce soja, claire (voir conseil)
    30 g
  • de sauce soja, foncée (voir conseil)
    30 g
  • de vin blanc sec
    20 g
  • de feuilles de basilic frais
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 382 kcal / 1595 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 1 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...