Millet au poulet curry

Millet au poulet curry

4.6 8 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    2
  • de gingembre frais en tranches (2 mm)
    10 g
  • d'huile végétale
    30 g
  • de poivrons en cubes (± 2 cm)
    80 - 100 g
  • d'oignons en cubes (± 2 cm)
    100 g
  • de curry en poudre
    2 c. à café
  • de cinq épices en poudre
    ½ c. à café
  • de filet de poitrine de poulet, avec ou sans peau en morceaux (± 2 cm)
    200 g
  • de grains de millet
    200 g
  • de petits pois surgelés
    80 g
  • d'eau
    600 g
  • de pâte de bouillon de légumes
    1 c. à café
  • de sauce soja
    20 g
  • de sel
    1 c. à café
  • des feuilles de coriandre fraîches hachées, comme finition

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 1423.6 kcal / 5956.4 kJ
Białko 76.2 g
Tłuszcz 44.9 g
Węglowodany 177.2 g
Błonnik 26.6 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 3562 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...