Poêlée d'orge et ratatouille d'été

Poêlée d'orge et ratatouille d'été

4.2 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 1200 g d'eau
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 300 g d'orge perlé
  • 40 g d'oignons de printemps en morceaux
  • 5 feuilles de basilic frais
  • 40 g d'huile d'olive
  • 70 g de carottes en dés (1 cm)
  • 100 g de poivron rouge en dés (1 cm)
  • 100 g de courgette en dés (1 cm)
  • 130 g d'aubergine en dés (1 cm)
  • 1 c. à café de pâte de bouillon de légumes
  • 30 g de pignons de pin
  • 1 - 2 pincées de thym déshydraté (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 911 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 1820 kJ / 435 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 15.8 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 62.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...