Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g d'eau
- 1 ½ c. à café de sel
- 300 g d'orge perlé
- 40 g d'oignons de printemps, en morceaux
- 5 feuilles de basilic frais
- 40 g d'huile d'olive
- 70 g de carottes, en dés (1 cm)
- 100 g de poivron rouge, en dés (1 cm)
- 100 g de courgette, en dés (1 cm)
- 130 g d'aubergine, en dés (1 cm)
- 1 c. à café de pâte de bouillon de légumes
- 30 g de pignons de pin
- 1 - 2 pincées de thym déshydraté (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 15.8 g
- Sód
- 911 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
One pot penne-poireaux
30min
Bolognaise aux noix
35min
Risotto d'orge perlé méditerranéen
1 Std.
'Mac & Cheese' au butternut
45min
Parmigiana al forno
1 Std. 50 Min
Médaillon végétarien
1 Std. 10 Min
Risotto aux noix et tomates au four
40min
Gnocchi Tricolore
35min
Poêlée de poulet, paprika et légumes de saison
1 Std. 20 Min
Boulettes à l'aubergine
1 Std.
Tofu en ragoût
30min
Burger végétalien aux haricots
1 Std. 20 Min