Beignets à la patate douce fourrés à la ricotta

Beignets à la patate douce fourrés à la ricotta

3.3 3 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
50 pièces

Składniki

  • 1 - 2 brins de sauge fraîche équeutés
  • 60 g de beurre coupé en morceaux
  • 2 - 3 pincées de sel et 1,5 c. à café
  • 350 g de patates douces cuites (voir "Conseil(s)")
  • 130 g de ricotta
  • 2 - 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
  • ¼ c. à café de poivre fraîchement moulu
  • 250 g d'eau
  • 120 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 220 g de farine de blé complet
  • 10 g d'huile végétale

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 64.7 mg
Białko 1.1 g
Kalorie 193.5 kJ / 46.2 kcal
Tłuszcz 1.6 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...