Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de patates douces, coupées en morceaux
- 600 g d'eau
- huile, pour le moule
- 4 œufs bio
- 90 g de sucre de canne
- ½ gousse de vanille grattée (2,5 cm)
- 70 g d'huile de coco
-
35
g de farine de riz
lub 35 g de farine de blé - 35 g d'amandes en poudre
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1494.8 kJ / 356.2 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 68.3 mg
Alternatywne przepisy
Cake à la banane et noix de macadamia
1 Std. 10 Min
Gâteau léger aux pommes
1 Std.
Melopita de Sifnos (gâteau grec à la ricotta)
50min
Crème banane-tapioca
45min
Banana cake léger à la vapeur
1 Std. 10 Min
Patate douce cake
1 Std. 20 Min
Banana bread aux dattes
1 Std. 10 Min
Babka au potimarron
4h 30min
Fondant au chocolat et haricots rouges sans gluten
35min
Cake moelleux coco-banane
1 godz. 5 min
Cake au thé matcha
55 min
Pumpkin banana bread
1 Std. 25 Min