![Pissaladière à l'origan Pissaladière à l'origan](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/655871d254dbf68adf55e499815bd906/Derivates/ab4b33d6609f6f3fa014beadee7ca12547d55d89.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g d'eau
- 8 g de levure boulangère sèche
- 400 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 1 ½ c. à café de sel, et un peu pour les oignons
- 1 ½ c. à café de sucre en poudre
- 50 g d'huile d'olive
- 800 g d'oignons, en lamelles
- du poivre moulu
- 80 g d'olives noires dénoyautées
- 1 c. à soupe rase d'origan déshydraté
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2443 kJ / 583 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Tapenade de Marseille
15min
Tarte Tatin de tomates
1 Std.
Parmigiana courgettes et pommes de terre
1h 15 min
Tempuras de courgette et d'aubergine
45 Min
Parmigiana d'aubergine
1h 30min
Pissaladière aux oignons rouges
50 Min
Soupe au pistou
40 min
Mouna brioche de Pâques
8h 55min
La pichade de Menton
4h
Pissaladière
2h 10min
Cocas niçoises
3h 15min
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5小时 35 分钟