Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, pour, coupé en morceaux et un peu pour les moules le moule
- 200 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé
- 1 œuf
- 2 pincées de sel
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 10 g de jus de citron fraîchement pressé
- 300 g de fromage à tartiner, type Philadelphia
- zeste de citron râpé, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1471.3 kJ / 351.7 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 147.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pannacotta à la cerise
3 Std. 30 Min
Pesto au piment de Padrón
4h 15min
Sundae au coulis de fruits rouges
13 godz.
Parfait au caramel
7h
Délice au chocolat
2h
Parfait au latte chaï
16u. 45min
Tartelette fruits rouges, crème mascarpone-coco
1 Std. 25 Min
Tarte aux fraises, crème à la pistache
2 Std. 30 Min
Religieuse au café
4h 40 min
Tropézienne, fleur d'oranger et curd de clémentine
3 Std.
Crème brûlée à la vanille
3h 45min
Beignets à la crème pâtissière
4h 30min