Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de noisettes
- 500 g de lait
- 30 g de fécule de maïs
- 75 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1234.8 kJ / 297 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 71.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée de pois cassés (bisarra)
45 min
Bouza (crèmes à la noisette)
3h 30min
Soupe au boulgour et aux lentilles rouges (Soupe Ezogelin)
1h 5min
Chebakias (gâteaux frits au miel)
2h
Soupe de lentilles corail aux céréales
1h 5min
Gâteau protéiné aux pommes
1h
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Bouchées aux pommes et aux noix
50min
Krachel (brioches à l’anis)
2h 45min
Gâteau de semoule aux fruits
1 Std. 50 Min
Croquets aux noix de pécan
55min
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15min