New York roll à la pistache

New York roll à la pistache

4.3 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

La pâte feuilletée
  • de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
    400 g
  • de farine de blé
    450 g
  • d'eau froide
    180 g
  • de sel
    1 c. à café
La crème pâtissière et le praliné
  • lait
    500 g
  • de pâte de pistache
    3 c. à soupe
  • farine de blé et un peu pour le plan de travail
    50 g
  • œufs
    2
  • jaunes d'œufs
    2
  • de sucre en poudre
    200 g
  • d'amandes émondées
    100 g
  • de pistaches, salées et décortiquées
    150 g
  • beurre pour les emporte-pièces
  • d'eau
    25 g
  • de sel
    1 pincée
  • jaune d'œuf battu
    1
  • d'huile de noisette
    10 g
  • d'éclats de pistaches
    15 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1297 kcal / 5426.4 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 85.7 g
Węglowodany 113.3 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 39.9 g
Sód 494.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...