Poulet mariné aux oignons et champignons noirs

Poulet mariné aux oignons et champignons noirs

4.0 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 20 g de champignons noirs déshydratés
  • 2 gousses d'ail
  • 10 g gingembres frais
  • 25 g de sauce de soja
  • 15 g d'huile de sésame
  • 400 g de blanc de poulet taillé en lamelles
  • 20 g d'huile végétale
    20 g huile d'olive
  • 400 g d'oignons jaunes émincés (voir "Conseil(s)")
  • 3 pincées de sel
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 2000 g d'eau
  • 50 g de vinaigre
  • 1 c. à café de sel
  • 1 sachet d'encre de seiche (opcjonalnie)
  • 250 g de riz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1026.8 mg
Białko 28.3 g
Kalorie 1967.8 kJ / 467 kcal
Tłuszcz 13.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 56.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...