Gratin poireau-pomme de terre au chorizo et parmesan

Gratin poireau-pomme de terre au chorizo et parmesan

4.5 302 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • de parmesan coupé en morceaux
    50 g
  • d'eau
    350 g
  • de pommes de terre détaillées en cubes
    500 g
  • de blancs de poireau coupés en tronçons (2 cm)
    800 g
  • de beurre
    30 g
  • de farine de blé
    50 g
  • de sel
    3 pincées
  • de poivre moulu
    2 pincées
  • de chorizo doux coupé en fines rondelles
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 277.8 kcal / 1162.2 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 623 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...