![Gratin poireau-pomme de terre au chorizo et parmesan Gratin poireau-pomme de terre au chorizo et parmesan](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0d4f832e695b5f0bc03da9b1e7188b01/Derivates/f406b9392677dac909ea059b2154400996dc272b.jpg)
Wersje kompatybilne
Gratin poireau-pomme de terre au chorizo et parmesan
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 350 g d'eau
- 500 g de pommes de terre, détaillées en cubes
- 800 g de blancs de poireau, coupés en tronçons (2 cm)
- 30 g de beurre
- 50 g de farine de blé
- 3 pincées de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 100 g de chorizo doux, coupé en fines rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1162.2 kJ / 277.8 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 623 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1 godz. 5 min
Gratin de courge et chorizo
1 godz. 15 min
Gratin de patate douce
50min
Gratin d'œufs durs sauce aurore
45 min
Gratin de ravioli
1h 40 min
Gratin de coquillettes, lardons et petits pois
50min
Gratin de pâtes au thon
35 min
Gratin de crozets, reblochon et poireaux
1h 40 min
Roulade de jambon cru et poireau au comté
55 min
Gratin de chou-fleur, curry et lait de coco
45 min
Gratin de pâtes à la provençale
1 godz. 15 min
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1j 10 menit