Pâtes au gorgonzola
TM6 TM5

Pâtes au gorgonzola

4.4 (437 ocen)

Składniki

  • 40 g de noix décortiquées
  • 50 g d'échalotes
  • 40 g de beurre, coupé en morceaux
  • 150 g de gorgonzola, coupé en morceaux
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu
  • 5 g de fécule de maïs
  • 1500 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 350 g de pâtes sèches, type fettucine
    lub 350 g de pâtes sèches aux œufs, type tagliatelle
  • feuilles de basilic frais, ciselées

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3104 kJ / 743.3 kcal
Białko
21.8 g
Węglowodany
65.5 g
Tłuszcz
41.8 g
Tłuszcz nasycony
22 g
Błonnik
6.3 g
Sód
870.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy