Gratin de pâtes et chou-fleur au fromage

Gratin de pâtes et chou-fleur au fromage

4.4 207 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • d'eau
    1000 g
  • beurre pour le plat
  • de fleurettes de chou-fleur
    300 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 c. à café
  • d'huile d'olive
    1 c. à café
  • de pâtes sèches, type penne (11-14 minutes de cuisson)
    280 g
  • de gruyère coupé en morceaux
    140 g
  • de farine
    40 g
  • de lait
    500 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    ½ c. à café
  • de coppa coupée en dés
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 611 kcal / 2556 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...