Gratin de pâtes et chou-fleur au fromage

Gratin de pâtes et chou-fleur au fromage

4.4 214 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 1000 g d'eau
  • beurre pour le plat
  • 300 g de fleurettes de chou-fleur
  • 2 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à café d'huile d'olive
  • 280 g de pâtes sèches, type penne (11-14 minutes de cuisson)
  • 140 g de gruyère coupé en morceaux
  • 40 g de farine
  • 500 g de lait
  • ½ c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
  • 60 g de coppa coupée en dés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1 mg
Białko 26 g
Kalorie 2556 kJ / 611 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...