Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ c. sopa de salsa, só as folhas
- ¼ c. sopa de tomilho, fresco, só as folhas
- ½ c. chá de orégãos
- 1 dente de alho
- 30 g manteiga c/ sal à temperatura ambiente
- 2 tornedós (180-200 g cada aprox., 3 cm grossura)
- ½ c. chá de sal
- ¼ c. chá de pimenta
- 2 folhas de louro
- 1850 g água
- 30 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1415.5 kJ / 1753 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com legumes a vapor
40min
Mousse de avelã
2 godz. 15 min
Ossobuco
5h 15 min
Honeycomb
1 Std. 30 Min
Carne de vaca em slow cooking com molho de cogumelos
3h 55min
Coxas de frango picantes em sous-vide com cenouras glaceadas
2 Std. 50 Min
Bife de lombo em sous-vide com molho béarnaise
2 godz. 20 min
Pescada com salada de beterraba e rúcula
1h 35min
Limonada
5 Min
Coxas de galinha teriyaki
3h 5min
Peito de pato com molho de laranja
2 godz. 20 min
Lombinho de porco com bacon e manteiga fumada
1 Std. 45 Min