Bife de lombo em sous-vide com molho béarnaise

4.6 17 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 doses

Składniki

  • bifes de vaca (180-200 g cada, 3 cm espessura aprox.)
    4
  • sal
    2 c. chá de
  • pimenta preta
    ¾ c. chá de
  • tomilho
    4 pés de
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    30 g
    1 c. chá de ácido ascórbico em pó
  • água (aprox.)
    1400 g
  • chalota
    50 g
  • estragão só as folhas
    1 - 2 pés de
  • vinho branco seco
    50 g
  • vinagre de vinho branco
    1 c. sopa de
  • manteiga cortada em pedaços
    200 g
  • gemas de ovo
    4

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 93 mg
Białko 46 g
Kalorie 2926 kJ / 698 kcal
Tłuszcz 56 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...