Riso al prosciutto e pak choi

Riso al prosciutto e pak choi

4.0 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
3 porzioni

Składniki

  • 250 g di riso a chicco tondo japonica
  • 2 spicchi di aglio
  • 40 g di cipollotto parte bianca e verde, a fette
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di prosciutto cotto a dadini (2 cm)
  • 150 g di cavolo cinese Pak choi a pezzi (3 cm)
  • 360 g di acqua
  • 10 g di vino di riso Shaoxing
  • 5 g di aceto di riso
  • 20 g di salsa di soia chiara
  • 5 g di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1817.7 mg
Białko 18.3 g
Kalorie 2049.8 kJ / 489.9 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 71.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...