Wersje kompatybilne
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 110 g di farina di ceci
- 110 g di farina di grano saraceno + q.b.
- 65 g di olio di semi di girasole
- 80 g di acqua
- 5 g di sale
- 5 g di bicarbonato di sodio
Ripieno
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di melanzane a dadini (2x3 cm)
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 2 uova
- 125 g di passata di pomodoro
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di mozzarella, ben scolata e tagliata a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1853 kJ / 442.8 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 896.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30min
Schiacciatina zucca e carote
45 min
Lasagne di verza
2h 30min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Torta di bietole e pecorino in padella
1u. 20min
Crespelle alla valdostana (senza glutine)
1h 30 min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1h 30 min
Torta de gee
1h 30 min
Sfogliatine salate pere e caprino
1h 30 min
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra (TM6)
45 min
Farinata al rosmarino
1h 30 min
Torta di riso cacio e pepe
1h 30 min