Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)

Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)

3.8 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

Base
  • di farina di ceci
    110 g
  • di farina di grano saraceno + q.b.
    110 g
  • di olio di semi di girasole
    65 g
  • di acqua
    80 g
  • di sale
    5 g
  • di bicarbonato di sodio
    5 g
Ripieno
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di melanzane a dadini (2x3 cm)
    400 g
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    100 g
  • uova
    2
  • di passata di pomodoro
    125 g
  • di sale
    5 g
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di mozzarella ben scolata e tagliata a dadini
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 442.8 kcal / 1853 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 28.5 g
Węglowodany 27.2 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Sód 896.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...