Pollo allo zenzero con riso alla salsa di arachidi

Pollo allo zenzero con riso alla salsa di arachidi

3.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di zenzero, radice fresca pelata e a fette (circa 5 mm)
  • 600 g di sovracoscia di pollo disossata e senza pelle ogni coscia tagliata in 2-3 parti
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di salsa di soia
  • 20 g di zucchero
  • ½ cucchiaino di curcuma in polvere (opcjonalnie)
  • 5 g di sale
  • 50 g di burro di arachidi
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di zucchero
  • 800 g di acqua
  • 300 g di riso Parboiled
  • 1 cucchiaio di dado per brodo di carne
    1 dado per brodo di carne
  • ½ cetriolo a metà nel senso della lunghezza, pelato e affettato sottilmente in diagonale
  • 2 rametti di coriandolo fresco (opcjonalnie) tritato
  • 1 cucchiaino di peperoncino rosso secco (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1425.9 mg
Białko 33.4 g
Kalorie 2849.8 kJ / 681.1 kcal
Tłuszcz 45.7 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Węglowodany 35.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...