Tortilla di patate (vegana)

Tortilla di patate (vegana)

3.8 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 porzioni

Składniki

  • 30 g di farina di ceci
  • 30 g di farina di mais
  • ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
  • ½ cucchiaino di aceto di vino bianco
  • 100 g di acqua
  • ½ - 1 di cucchiaino di sale
  • 100 g di cipolla rossa in quarti
  • 100 g di olio extravergine di oliva
  • 250 - 300 g di patate pelate e a fette (3-4 mm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 507.7 mg
Białko 4 g
Kalorie 777 kJ / 197 kcal
Tłuszcz 8.3 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 24.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...