Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di farina di ceci
- 30 g di farina di mais
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- ½ cucchiaino di aceto di vino bianco
- 100 g di acqua
- ½ - 1 di cucchiaino di sale
- 100 g di cipolla rossa, in quarti
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 250 - 300 g di patate, pelate e a fette (3-4 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 777 kJ / 197 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 507.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farinata al rosmarino
1h 30 min
Burger vegetali
40 Min
Burger di quinoa e verdure
25 min
Veg-burger (vegan)
1 Std. 10 Min
Hummus ai pomodorini
1h
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1 Std. 10 Min
Curry di ceci (vegan)
1h
Frittata di ceci e verdure (senza uova)
45 min
Torta salata svuotafrigo
2 godz.
Bowl con falafel e verdure
30 min
Tofu di lenticchie rosse
8 Std. 30 Min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1h 30 min