Tortilla di patate (vegana)

Tortilla di patate (vegana)

3.7 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 porzioni

Składniki

  • di farina di ceci
    30 g
  • di farina di mais
    30 g
  • di bicarbonato di sodio
    ½ cucchiaino
  • di aceto di vino bianco
    ½ cucchiaino
  • di acqua
    100 g
  • di sale
    ½ - 1 di cucchiaino
  • di cipolla rossa in quarti
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    100 g
  • di patate pelate e a fette (3-4 mm)
    250 - 300 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 197 kcal / 777 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 8.3 g
Węglowodany 24.4 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 507.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...