Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di farina di ceci
- 30 g di farina di mais
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- ½ cucchiaino di aceto di vino bianco
- 100 g di acqua
- ½ - 1 di cucchiaino di sale
- 100 g di cipolla rossa, in quarti
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 250 - 300 g di patate, pelate e a fette (3-4 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 777 kJ / 197 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 507.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45 min
Polpette di peperoni
1u.
Burger ceci e rucola
40min
Polpettone di ceci e spinaci
1h 30 min
Burger di cavolfiore, broccoli e ceci (vegan)
1u.
Sauté veloce di verdure al burro di arachidi
Brak ocen
Rotolo ai piselli
50min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1h 30 min
Crocchette di germogli di soia
20min
Gnocchi alla romana alle erbette
1h 30 min
Polpette di patate e barbabietola con salsa allo yogurt
1u.
Hummus ai pomodorini
1u.