Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cavolo riccio, a pezzi
- 120 g di gherigli di noci + q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 10 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 320 g di pasta integrale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3326.3 kJ / 795 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 52.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 228.5 mg
Alternatywne przepisy
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h
Pasta broccoli e acciughe
40min
Spaghetti broccoli e noci
40min
Risotto al cavolo nero e Taleggio
35min
Gnocchi di ceci con sugo di cicoria (senza glutine)
3h
Risotto alla curcuma e agretti
35min
Tagliatelle di farro con cavolo verza
1 Std. 30 Min
Pasta cavoletti di Bruxelles e pinoli
40min
Spaghetti scarola, olive e briciole di pane (vegan)
35min
Risotto radicchio e uva
40min
Pasta agretti e ricotta
45min
Casarecce radicchio, carote e prosciutto
35min