Marmor-Gugelhupf (ciambella marmorizzata)

Marmor-Gugelhupf (ciambella marmorizzata)

3.5 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
14 porzioni

Składniki

  • 100 g di cioccolato fondente (75% di cacao) a pezzi
  • 250 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
  • 250 g zucchero
  • 1 cucchiaio di zucchero vanigliato
  • 1 pizzico di sale
  • 4 uova (temperatura ambiente)
  • 250 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 50 g di amido di mais (maizena)
  • 2 cucchiaini di cremor tartaro
  • 50 g di panna, qualsiasi tipo
  • 1 cucchiaio zucchero a velo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 79.7 mg
Białko 4.5 g
Kalorie 1447.9 kJ / 346.1 kcal
Tłuszcz 19.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Węglowodany 40.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...