Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente (75% di cacao) a pezzi
- 250 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
- 250 g di zucchero
- 1 cucchiaio di zucchero vanigliato
- 1 pizzico di sale
- 4 uova (temperatura ambiente)
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 2 cucchiaini di cremor tartaro
- 50 g di panna, qualsiasi tipo
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1447.9 kJ / 346.1 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 79.7 mg
Alternatywne przepisy
Torta cioccolato e arancia al Varoma
2h
Plumcake all'arancia
1h
Ciambella abbraccio
2h
Torta vaniglia con crema inglese (Bimby Friend)
2h
Ciambella al cioccolato
1h 30min
Treccia alle mandorle e cioccolato
5h 30 min
Corona di brioche alla crema di whisky
5h
Ciambella ACE
1h 30min
Ciambella al cioccolato e crema gianduia
1h
Rotolo al tiramisù
3u. 30min
Ciambella vaniglia e cioccolato
40 min
Ciambella farcita all'arancia
1u. 50min