Krapfen con crema pasticcera

Krapfen con crema pasticcera

4.6 108 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
8 pezzi

Składniki

Krapfen
  • di latte
    170 g
  • di acqua
    280 g
  • di lievito di birra fresco sbriciolato
    15 g
  • di zucchero
    80 g
  • di burro a pezzi
    50 g
  • di farina di forza (contenuto di proteine 12%)
    500 g
  • uovo
    1
  • tuorlo
    1
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di succo di limone
    20 g
Crema pasticcera
  • stecca di vaniglia si semini estratti
    ½ - 1
    1 cucchiaino estratto di vaniglia naturale
  • di zucchero
    100 g
  • latte intero
    500 g
  • tuorli
    5
  • di farina tipo 00
    50 g
Terminare la preparazione
  • olio di arachidi
  • zucchero a velo (opcjonalnie) a piacere

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 478.9 kcal / 2003.6 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 77.6 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 197.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...