Krapfen con crema pasticcera
TM6

Krapfen con crema pasticcera

4.6 (96 ocen)

Składniki

Krapfen

  • 170 g di latte
  • 280 g di acqua
  • 15 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 80 g di zucchero
  • 50 g di burro a pezzi
  • 500 g di farina di forza (contenuto di proteine 12%)
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • ½ cucchiaino di sale
  • 20 g di succo di limone

Crema pasticcera

  • ½ - 1 stecca di vaniglia, si semini estratti
    lub 1 cucchiaino estratto di vaniglia naturale
  • 100 g di zucchero
  • 500 g latte intero
  • 5 tuorli
  • 50 g di farina tipo 00

Terminare la preparazione

  • olio di arachidi
  • zucchero a velo, a piacere (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
2003.6 kJ / 478.9 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
77.6 g
Tłuszcz
12.3 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Błonnik
2.1 g
Sód
197.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy