Krapfen con crema pasticcera

Krapfen con crema pasticcera

4.6 113 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
8 pezzi

Składniki

Krapfen
  • 170 g di latte
  • 280 g di acqua
  • 15 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 80 g zucchero
  • 50 g di burro a pezzi
  • 500 g di farina di forza (contenuto di proteine 12%)
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • ½ cucchiaino di sale
  • 20 g di succo di limone
Crema pasticcera
  • ½ - 1 stecca di vaniglia si semini estratti
    1 cucchiaino estratto di vaniglia naturale
  • 100 g zucchero
  • 500 g latte intero
  • 5 tuorli
  • 50 g di farina tipo 00
Terminare la preparazione
  • olio di arachidi
  • zucchero a velo (opcjonalnie) a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 197.1 mg
Białko 14 g
Kalorie 2003.6 kJ / 478.9 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 77.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...