Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g di lievito madre
lub 50 g di lievito madre essiccato - 5 g di lievito di birra fresco
- 5 g di malto di orzo
- 100 g di latte
- 500 g di farina tipo 00
- 200 g di zucchero
- 4 uova
- 100 g di burro a tocchetti + q.b.
- 30 g di liquore alle erbe
- 1 arancia, preferibilmente biologica, solo la scorza grattugiata
- 1 pizzico di sale
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 50 g di frutta candita mista (opcjonalnie)
Glassa allo zucchero
- 200 g di zucchero
- 1 albume
- 5 g di succo di limone
- codette colorate q.b. per decorare
- uova di cioccolato q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1938.2 kJ / 463.2 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 83.9 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 122.8 mg
Alternatywne przepisy
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Pizza di scarola
3h 30min
Casatiello sugna e pepe
2 Std. 30 Min
Torta caprese
1 Std. 25 Min
Migliaccio
1 Std. 30 Min
Pastiera napoletana
15h
Sfogliatelle frolle
2 Std. 30 Min
Pastiera fiori d'arancio
12 Std.
Struffoli di Natale (TM6)
1 Std.
Roccocò
2 Std.
Struffoli
1 Std.
Torta Babà napoletana
8hod.