Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 4 uova (da 60 g circa, vedi consiglio)
- 100 - 120 g di zucchero, a seconda del gusto personale
- 120 g di farina
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 641 kJ / 153 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Tartellette con crema al limone
4 Std.
Pan di Spagna panna e fragole
2h
Pasta Choux
2h
Panna cotta
6h 15min
Pan di Spagna
1h
Pasta choux
2h
Rotolo al quark e fragole
1h 30min
Viennesi con glassa al cioccolato
50min
Cheesecake con mirtilli e glassa al limone
3h 10min
Rotolo al caffe e nocciola
2h 30min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 Std. 20 Min
Bignè con crema pasticcera
3h