Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di latte intero
- 8 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 250 g di farina manitoba
- 60 g di zucchero
- 1 uovo
- 50 g di burro (83% di grassi), morbido
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- 250 g di burro (83% di grassi), freddo
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 15703.6 kJ / 367.3 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 21.5 mg
Alternatywne przepisy
Impasto base per pane
1h
Madeleine alla vaniglia da “La ricerca del tempo perduto”
1h
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min
Trecce dolci
4h
Panini sfogliati
3h 30min
Bignè arcobaleno
2h
Baguette pancetta e provolone
5h 30min
Ghirlanda dolce di Natale
4 godz. 30 min
Focaccia a bastone
5h
Pandoro TM6
15u. 15min
Arancini di riso da "Gli arancini di Montalbano"
3h
Krapfen con crema pasticcera
4h 20min