Urządzenia i Akcesoria
Cornetti sfogliati (TM6)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz.
12 pezzi
Składniki
Impasto
-
200 g di latte intero
-
8 g di lievito di birra fresco
-
250 g di farina tipo 00 + q.b.
-
250 g di farina manitoba
-
60 g zucchero
-
1 uovo
-
50 g di burro (83% di grassi), morbido
-
1250 g di acqua
-
30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
-
250 g di burro (83% di grassi), freddo
-
1 uovo sbattuto
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Sód
21.5 mg
Białko
7 g
Kalorie
15703.6 kJ /
367.3 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
13.4 g
Węglowodany
36.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Panini al latte e burro
3 godz. 30 min
La colomba perfetta
7 godz.
Impasto base per pane
1 godz.
Panini arcobaleno
5 godz.
Panini morbidi dolci
1 godz. 30 min
Graffe di Carnevale
4 godz.
Krapfen con crema pasticcera
4 godz. 20 min
Panini al latte dolci
12 godz.
Mezzelune ripiene
1 godz. 30 min
Pandoro
15 godz. 15 min
Maritozzi
11 godz.
Cornetti brioche
6 godz. 30 min