Turdilli calabresi

Turdilli calabresi

3.7 3 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

Turdilli
  • 30 g di zucchero
  • 1 pezzetto di scorza di arancia (senza la parte bianca)
  • 280 g di farina tipo 00
  • 1 uovo medio
  • 1 - 2 pizzichi di cannella in polvere
  • 20 g di olio extravergine di oliva leggero
    20 g di olio di semi di girasole
  • 1 pizzico di bicarbonato di sodio
    1 pizzico di lievito in polvere per dolci
  • 100 g di vino dolce
    100 g di Vermouth extra dry
  • olio per frittura q.b.
Glassatura
  • 80 g di miele di fichi o di castagno (vedere consigli)
  • 50 g di acqua
  • codette colorate (opcjonalnie) a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 85.1 mg
Białko 5.9 g
Kalorie 1522.2 kJ / 363.8 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 49.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...