Turdilli calabresi

Turdilli calabresi

3.0 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

Turdilli
  • di zucchero
    30 g
  • di scorza di arancia (senza la parte bianca)
    1 pezzetto
  • di farina tipo 00
    280 g
  • uovo medio
    1
  • di cannella in polvere
    1 - 2 pizzichi
  • di olio extravergine di oliva leggero
    20 g
    20 g di olio di semi di girasole
  • di bicarbonato di sodio
    1 pizzico
    1 pizzico di lievito in polvere per dolci
  • di vino dolce
    100 g
    100 g di Vermouth extra dry
  • olio per frittura q.b.
Glassatura
  • di miele di fichi o di castagno (vedere consigli)
    80 g
  • di acqua
    50 g
  • codette colorate (opcjonalnie) a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 363.8 kcal / 1522.2 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 49.4 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 85.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...