Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Turdilli
- 30 g di zucchero
- 1 pezzetto di scorza di arancia (senza la parte bianca)
- 280 g di farina tipo 00
- 1 uovo medio
- 1 - 2 pizzichi di cannella in polvere
-
20
g di olio extravergine di oliva leggero
lub 20 g di olio di semi di girasole -
1
pizzico di bicarbonato di sodio
lub 1 pizzico di lievito in polvere per dolci -
100
g di vino dolce
lub 100 g di Vermouth extra dry - olio per frittura q.b.
Glassatura
- 80 g di miele di fichi o di castagno (vedere consigli)
- 50 g di acqua
- codette colorate, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1522.2 kJ / 363.8 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 49.4 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 85.1 mg
Alternatywne przepisy
Gattò di patate (TM6)
1 godz. 30 min
Spezzatino aggrassato alla catanese a Cottura Lenta
4 godz. 40 min
Casoncelli alla zucca (vegan)
1 godz. 30 min
Pan di Spagna panna e fragole
2h
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Vin cotto
Brak ocen
Profiteroles al limone
1 godz. 45 min
Polpette di pane
30 min
Cullurielli cosentini
4h 30min
Crostata ripiena alle mele
2h
Brioche francese al burro
5 Std. 40 Min
Frittelle di fiori di zucca
2h 30min