Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di vino dolce da dessert (tipo Malvasia o Moscato)
- 1 uovo
- 50 g di strutto
- 1 pizzico di sale
- 380 g di farina tipo 00
- 1000 g di olio di semi di girasole
-
200
g di miele
lub 200 g di mosto cotto - 2 cucchiaini di codette colorate o palline colorate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 468 kJ / 590 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3u. 20min
Panzerotti
5 Std.
Calzone pugliese alle cipolle
2u. 30min
Scarcella di pasqua ripiena
55 Min
Sasanelli gravinesi
45 Min
Incapriata di fave e zucchine
6h
Mostaccioli al mosto cotto
1u.
Panzerotto pomodoro e mozzarella con polpo, rucola e ricotta al limone
3u. 20min
Pasticciotti leccesi
1 Std. 15 Min
Pettole pugliesi
3 godz.
Minestra di fave con cicoria
50 Min
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55 Min