Urządzenia i Akcesoria
Cartellate
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 porzioni
Składniki
-
100 g di vino dolce da dessert (tipo Malvasia o Moscato)
-
1 uovo
-
50 g di strutto
-
1 pizzico di sale
-
380 g di farina tipo 00 + q.b.
-
1000 g di olio di semi di girasole
-
200 g di mosto cotto200 g di miele
-
2 cucchiaini di codette colorate o palline colorate
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
6.3 g
Kalorie
468 kJ /
590 kcal
Tłuszcz
32.1 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
64.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mostaccioli al mosto cotto
1h
Pucce
7h
Calzoncelli melfitani
1h 40min
Pizza rustica lucana
1h 15min
Scarcella di pasqua ripiena
55min
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55min
Minestra di fave con cicoria
50min
Taralli pugliesi
1h 15min
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Pasticciotti leccesi
1h 15min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3h 20min
Pettole pugliesi
3h