Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 400 g di mozzarella di bufala a pezzi (3-4 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 550 g di pomodori San Marzano, senza semi e a pezzi
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di zucchero
Impasto
- 100 g di latte
- 3 g di lievito di birra disidratato
- 5 g di malto d'orzo
- 400 g di acqua
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 250 g di farina tipo 1
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 15 g di sale
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- 1500 g di olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1211 kJ / 289 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 556.3 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia pomodorini e olive
3h 30min
Ciambella abbraccio
2h
Tortino ai frutti rossi (vegan)
1h 30min
Torroncini abruzzesi
3h 30min
Rotolo ai frutti rossi
2h
Tiramisù alla crema gianduia
4 godz. 30 min
Pane integrale con fichi e noci
4 godz. 30 min
Crostata morbida allo yogurt e frutta
4 godz. 30 min
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Focaccia millebolle
28h
Pettole pugliesi
3h
Focaccia barese TM6
4 Std.