Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di latte
- 50 g di zucchero + q.b.
- 5 g di lievito di birra fresco
- 50 g di burro morbido, a pezzetti
- 500 g di farina ad alto contenuto di glutine (vedere consigli)
- 2 uova medie
- 240 g di patate a pasta farinosa lessate e schiacciate (vedere consigli)
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- olio di arachidi per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 756 kJ / 180.7 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 15 mg
Alternatywne przepisy
Pasta frolla
1 Std. 10 Min
Parigina TM6
5 Std. 30 Min
Pastiera napoletana
15h
Struffoli di Natale (TM6)
1 Std.
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min
Pastiera salata
2h
Pandoro TM6
15 Std. 15 Min
Struffoli
1 Std.
Chiacchiere
1h 35 min
Ciambelle graffe napoletane
2h 40min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 Std. 20 Min
Torta mimosa
1 Std. 5 Min