![Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski) Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2964ad4e-58c3-499c-84e7-81d19b3df8ea/Derivates/6e1c1aae-5a68-40cb-8e34-37f681ef36be.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek -
1
ząbek czosnku
lub 20 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka) - 250 g mięsa wołowego, bez ścięgien i kości, pokrojonego w paski (1 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 2118 kJ / 507 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 120 mg