Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 350 g di carne trita mista
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- pangrattato q.b.
Salsa al pomodoro
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di verdure e pesce al vapore
40min
Involtini di tacchino con sugo all’arrabbiata
1h
Bocconcini di pollo all'arancia in vasocottura
1sa 10 dk
Cordon bleu
30min
Medaglioni di nasello sottovuoto con barbabietole marinate e rucola
1h 40min
Spritz analcolico zenzero e fragole (TM6)
15 Min
Bistecca Sottovuoto
1sa 10 dk
Pollo alla birra a Cottura Lenta con purè di zucca e patate
4h 10min
Polpettone di manzo ripieno sottovuoto
5h
Hamburger di vitello, panino "bun" e salsa ketchup
5h 30min
Stracotto di manzo ai carciofi
3 Std. 25 Min
Merluzzo in oliocottura
1h