Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di cipolla a striscioline
- 100 g di peperone rosso, pulito e a striscioline
- 100 g di carota, pelata e a striscioline
- 1 spicchio di aglio in camicia, schiacciato
- 500 g di calamari freschi puliti
- 1 foglia di alloro secca
- 1 pizzico di cumino in polvere
- 6 grani di pepe nero
- 1 cucchiaio di paprika dolce
- 1 cucchiaio di aceto di vino bianco
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di brodo di pesce
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 18.38 g
- Węglowodany
- 6.27 g
- Tłuszcz
- 14.15 g
- Błonnik
- 1.56 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Anelli di totano in umido
30 min
Pesce spada alla ghiotta
40 min
Calamari alla napoletana
40 min
Calamari ripieni
1 godz. 30 min
Coniglio alla siciliana
1 godz. 20 min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 min
Calamari alla marchigiana
35 min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min
Calamari cipolle e patate
50 min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 godz. 10 min
Insalata di calamari
55 min