Pesto ai fiori di zucca e pinoli

Pesto ai fiori di zucca e pinoli

4.3 86 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porzioni

Składniki

  • 150 g di fiori di zucca
  • 30 g di basilico fresco le foglie lavate
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di pinoli sgusciati
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7.5 g
Kalorie 895 kJ / 214 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...