Wersje kompatybilne
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti
- polpo fresco, 4 tentacoli
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 120 g di latte
- 1 pizzico di sale
- fili di erba cipollina fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1452 kJ / 347 kcal
- Białko
- 31.6 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1 Std.
Calamari ripieni su crema di pane
1 Std. 10 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Spezzatino di ricciola agli agrumi
1 Std.
Calamari su crema di piselli e pomodori
50min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1 Std. 25 Min
Tagliatelle di seppie sottovuoto con ragù di lenticchie
1 Std. 10 Min
Tagliatelle di calamaro sottovuoto
35min
Calamaro ripieno sottovuoto con salsa zafferano
1 Std.
Capesante della Vigilia (TM6)
50min
Risotto gamberoni e pompelmo rosa
40min
Turbante di branzino in scorza d'arancia e pepe rosa con gamberi di Santa Margherita
1 Std.