Wersje kompatybilne
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti
- polpo fresco, 4 tentacoli
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 120 g di latte
- 1 pizzico di sale
- fili di erba cipollina fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1452 kJ / 347 kcal
- Białko
- 31.6 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Insalata di polpo mediterranea
4h
Capesante glassate alla melagrana
50min
Calamaro ripieno sottovuoto con salsa zafferano
1u.
Polpette al cotechino su crema alle patate viola
1u.
Capesante della Vigilia (TM6)
50min
Vellutata di patate e capesante (Bimby Friend)
30min
Crema di patate con polpo
1u.
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1u.
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min
Polpo arrosto con avocado, anguria e aceto al lampone (di Mirko Ronzoni)
1h 10min
Mazzancolle con mousse di avocado e stracchino
1h 30 min