Wersje kompatybilne
Gnocchi di pane al basilico al sugo di pomodorini freschi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di pane al basilico
- 300 g di pane raffermo a tocchetti
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 2 uova
- 150 g di latte
- 3 mazzetti di basilico fresco, le foglioline lavate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Sugo di pomodorini
- 30 g di scalogno a pezzi
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di pomodorini a grappolo a metà
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2840.8 kJ / 678.5 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 88.3 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1526 mg
Alternatywne przepisy
Sugo pomodoro e ricotta
1h
Gnocchi di polenta
25 Min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1 godz. 30 min
Gnocchi di pane e bietole (di Francesca Romana Barberini)
1h
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1h
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2 Std. 5 Min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1 Std. 25 Min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1h
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45 min
Gnocchi di patate crude e pane
40min
Gnocchi al pomodoro
1 godz. 30 min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 min