Calamaro ripieno sottovuoto con salsa zafferano

Calamaro ripieno sottovuoto con salsa zafferano

3.8 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzione

Składniki

  • 2 calamari freschi (250 g e 25 cm circa l'uno)
  • 20 g di fette di pane raffermo a pezzi
  • 5 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 10 g di vino bianco secco
  • 2 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 2 cucchiai olio extravergine di oliva
  • 1500 - 1600 di acqua (vedere consigli)
  • 30 g di succo di limone
  • 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 50 g di panna (30-40% di grassi)
  • 2 pizzichi di zafferano in polvere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 0.2 mg
Białko 10 g
Kalorie 790.8 kJ / 189 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...