Wersje kompatybilne
Focaccine con carciofi croccanti (per 2 persone)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 120 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco
- ½ cucchiaino di zucchero
- 100 g di farina manitoba
- 150 g di farina tipo 0
- 15 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- pangrattato q.b.
- 125 g di mozzarella a fettine
- 2 carciofi puliti, a fettine sottili (messi a bagno in acqua e limone)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3418 kJ / 817 kcal
- Białko
- 30.5 g
- Węglowodany
- 101.6 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 7.1 g
Alternatywne przepisy
Baccalà, patate e funghi
45min
Cannelloni all'uovo con broccolo romanesco al vapore
1hod. 30min
Carciofi ripieni
50min
Carciofi romani gratinati
45min
Baccalà con patate, uova, cavolo e ceci
1h
Pizzo Salentino con la gialletta
3j 30 menit
Stufato di foglie di zucca con gamberi
1h
Baccalá alle olive
25min
Baccalà alla Veracruz
1h
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Zuppa di grano con verdure
45min
Insalata di baccalà sottovuoto
1h