Urządzenia i Akcesoria
Latte z syropem dyniowo-korzennym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Syrop dyniowy
-
100 g dyni obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
50 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
1 łyżeczka korzenna przyprawa do piernika
-
70 g wody
Latte
-
250 g mleka 1,5% tłuszczu, schłodzonego
-
kawa, zaparzona espresso (100-150 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
44.1 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
360.1 kJ /
86.1 kcal
Tłuszcz
3.2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
11.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dyniowa Chai Latte
20 min
Karmelowe macchiato
30 min
Kawa mielona piernikowa
10 min
Dyniowe cappuccino
20 min
Migdałowe matcha latte
10 min
Tarta dyniowa
3 godz. 15 min
Syrop piernikowy
1 godz. 10 min
Zimowe latte macchiato
15 min
Syrop korzenno-herbaciany do kawy (Chai syrup)
45 min
Bezalkoholowy grzaniec pomarańczowo-jabłkowy
30 min
Latte piernikowe
50 min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min