
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
- 50 g wody
- 25 - 45 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i skropienia
- 5 g cukru
- ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 15 g koncentratu pomidorowego
- 100 - 150 g liści szpinaku, świeżych
- 4 - 6 jajek schłodzonych (patrz wskazówka)
- 200 g kiełbasek wędzonych, np. frankfurterek, pokrojonych na 1,5 cm kawałki
- 100 - 150 g cebuli pokrojonej w ósemki
- 100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
- 1 puszka białej fasoli, dużej, z puszki odsączona (200-300 g)
- biały chleb tostowy, pokrojony na kromki do podania (patrz wskazówka)
- pomidorki koktajlowe (ok. 100 g), do podania
- mieszane zioła, świeże do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 550.8 kcal / 2306.3 kJ
- Białko
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Węglowodany
- 47.8 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Sód
- 1139.8 mg