
Urządzenia i Akcesoria
Curry warzywne z ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
wody1200 g
-
soli2 łyżeczki
-
ryżu300 g
-
marchewki pokrojonej w 2 mm plastry200 g
-
pora pokrojonego w 2-3 mm plastry200 g
-
bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki200 g
-
cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki400 g
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki150 - 200 g
-
cebuli przekrojonej na pół300 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek60 g
-
pomidora pokrojonego w ćwiartki100 - 150 g
-
kolendry, świeżej tylko liście5 - 10 g
-
białego wina100 g
-
mleka kokosowego200 g
-
curry, mielonego1 ½ łyżki
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
cukru1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
anyżu, mielonego1 łyżeczka
-
kardamonu, mielonego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
416 kcal /
1735 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEST NAS WIELU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
1 godz. 20 min
Wegańskie tajskie zielone curry, ryż jaśminowy; Sorbet z mango i kokosa
1 godz.
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50 min
Ryż z warzywami gotowanymi na parze i sosem słodko-kwaśnym
45 min
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Curry z warzywami
1 godz. 25 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Tajski makaron curry z warzywami
20 min
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50 min