Urządzenia i Akcesoria
Curry warzywne z ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
1200 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
300 g ryżu
-
200 g marchewki pokrojonej w 2 mm plastry
-
200 g pora pokrojonego w 2-3 mm plastry
-
200 g bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
-
400 g cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
-
150 - 200 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
100 - 150 g pomidora pokrojonego w ćwiartki
-
5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
100 g wody100 g białego wina
-
200 g mleka kokosowego
-
1 ½ łyżki curry, mielonego
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka anyżu, mielonego
-
1 łyżeczka kardamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9 g
Kalorie
1735 kJ /
416 kcal
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEST NAS WIELU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Tofu tikka masala
55 min
Nasi goreng wegetariański
45 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Wiosenne curry warzywne z cytrynowym ryżem
40 min
Ryż pieczony z warzywami
1 godz. 30 min
Ryż z warzywami gotowanymi na parze i sosem słodko-kwaśnym
45 min
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1 godz. 15 min
Tajski makaron curry z warzywami
20 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55 min