Curry warzywne z ryżem

Curry warzywne z ryżem

4.0 240 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • wody
    1200 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • ryżu
    300 g
  • marchewki pokrojonej w 2 mm plastry
    200 g
  • pora pokrojonego w 2-3 mm plastry
    200 g
  • bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
    200 g
  • cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
    400 g
  • żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
    150 - 200 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    300 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • pomidora pokrojonego w ćwiartki
    100 - 150 g
  • kolendry, świeżej tylko liście
    5 - 10 g
  • białego wina
    100 g
    100 g wody
  • mleka kokosowego
    200 g
  • curry, mielonego
    1 ½ łyżki
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • cukru
    1 łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • anyżu, mielonego
    1 łyżeczka
  • kardamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 416 kcal / 1735 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...