
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 150 g cebuli pokrojonych w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 400 g masła pokrojonego na kawałki
- 500 g wątróbek drobiowych oczyszczonych i osuszonych
- 3 gałązki tymianku, świeżego plus dodatkowa ilość do dekoracji (tylko liście)
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżki brandy (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 720 kcal / 3014 kJ
- Białko
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 68.5 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Pasta z bakłażana
55 min
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Pâté z kurzych wątróbek
3 godz. 30 min
Chutney z mango
40 min
Pasztet
3 godz.
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 godz. 25 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.