Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 150 g cebuli, pokrojonych w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 400 g masła, pokrojonego na kawałki
- 500 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych i osuszonych
- 3 gałązki tymianku, świeżego, plus dodatkowa ilość do dekoracji (tylko liście)
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżki brandy (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 3014 kJ / 720 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 68.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 Std. 15 Min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 godz. 25 min
Kawior z bakłażana
50 Min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20min
Pâté z kurzych wątróbek
3 Std. 30 Min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 Std.
Chutney z czerwonej cebuli
24 Std.
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 Std. 20 Min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 Std. 20 Min