Urządzenia i Akcesoria
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 słoików
Składniki
-
100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g cebuli pokrojonych w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
400 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g wątróbek drobiowych oczyszczonych i osuszonych
-
3 gałązki tymianku, świeżego plus dodatkowa ilość do dekoracji (tylko liście)
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki brandy (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
20.3 g
Kalorie
3014 kJ /
720 kcal
Tłuszcz
68.5 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
7.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Pâté z kurzych wątróbek
3 godz. 30 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 godz. 25 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Pasztet z kaczki z oliwkami
1 godz. 45 min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Tapenada
5 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.