Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
TM5 TM6

Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami

4.8 (619 ocen)

Składniki

  • 100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 150 g cebuli, pokrojonych w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 500 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych i osuszonych
  • 3 gałązki tymianku, świeżego, plus dodatkowa ilość do dekoracji (tylko liście)
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżki brandy (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
3014 kJ / 720 kcal
Białko
20.3 g
Węglowodany
7.6 g
Tłuszcz
68.5 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy