Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
TM6

Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw

Składniki

  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 20 - 25 g oliwy z oliwek
  • 100 - 150 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 350 - 400 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka, groszek), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 50 g mieszanki warzyw, mrożonej (opcjonalnie)
  • 700 - 800 g wody
  • 60 - 80 g makaronu do zupy, suchego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
670 kJ / 160 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
20 g
Tłuszcz
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie