Urządzenia i Akcesoria
Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
20 - 25 g oliwy z oliwek
-
100 - 150 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
-
350 - 400 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka, groszek), pokrojonych na 2 cm kawałki
-
50 g zielonego groszku, mrożonego50 g mieszanki warzyw, mrożonej (opcjonalnie)
-
700 - 800 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ - 1 łyżka sosu sojowego½ - 1 łyżeczka soli
-
60 - 80 g makaronu do zupy, suchego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
712.4 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
736 kJ /
175.9 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
24.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE POMYSŁY
214 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wiosenna zupa minestrone
50min
Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
45min
Zielona zupa minestrone
40min
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1h
Egejska zupa warzywna
50min
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2h 20min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40min
Szybka zupa ratatouille
30min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15h 10min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35min
Zupa ziemniaczana
1h
Wegetariański krupnik z kaszą jaglaną
55min