Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
TM6

Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw

4.2 (167 ocen)

Składniki

  • 20 - 25 g oliwy z oliwek
  • 100 - 150 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 350 - 400 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka, groszek), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 50 g mieszanki warzyw, mrożonej (opcjonalnie)
    lub 50 g zielonego groszku, mrożonego (opcjonalnie)
  • 700 - 800 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ - 1 łyżeczka soli
    lub ½ - 1 łyżka sosu sojowego
  • 60 - 80 g makaronu do zupy, suchego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
736 kJ / 175.9 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
24.7 g
Tłuszcz
6.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
4.3 g
Sód
712.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy