
Urządzenia i Akcesoria
Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek20 - 25 g
-
warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki100 - 150 g
-
warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka, groszek), pokrojonych na 2 cm kawałki350 - 400 g
-
mieszanki warzyw, mrożonej (opcjonalnie)50 g
-
wody700 - 800 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
makaronu do zupy, suchego60 - 80 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
175.9 kcal /
736 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
6.2 g
Węglowodany
24.7 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
712.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE POMYSŁY
214 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2 godz. 20 min
Szybka zupa ratatouille
30 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Zupa pieczarkowa i danie na Varomie
45 min
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1 godz.
Egejska zupa warzywna
50 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 godz. 15 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
45 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.