One pot pasta au poulet, citron, basilic et ricotta

One pot pasta au poulet, citron, basilic et ricotta

3.6 104 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de parmesan
    50 g
  • de feuilles de persil frais
    10 g
  • de feuilles de basilic frais
    20 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile d'olive
    30 g
  • d'escalope de poulet, sans peau détaillée en cubes (2 cm)
    400 g
  • de sel
    1 c. à café
  • d'eau
    1150 g
  • cubes de bouillon de poule
    2
  • de pâtes sèches, type penne
    400 g
  • citron jaune non traité (zester et presser ⅓ du citron, couper les ⅔ restants en tranches pour la finition)
    1
  • de ricotta fraîche
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 777.8 kcal / 3254 kJ
Białko 46.3 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 82.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Sód 1049 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...