Entremets vanille-caramel

Entremets vanille-caramel

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

Le croustillant cacahuète
  • 30 g de chocolat blanc
  • 50 g de beurre de cacahuète
  • 30 g de crêpes dentelle, type Gavottes®
Le crémeux caramel
  • 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 3 jaunes d'œufs
  • 100 crème liquide 35% m.g.
  • 125 g de sucre en poudre
  • 50 g d'eau
  • 20 g de miel
  • 2 g de fleur de sel
  • 100 g de crème liquide 35% m.g.
Le biscuit madeleine
  • 80 g de beurre
  • 2 œufs
  • 50 g de sucre en poudre
  • 20 g de miel
  • 110 g de farine de blé
  • 3 g de levure chimique
  • 1 g de vanille en poudre
  • 25 g de lait
La crème vanille
  • 25 g de sucre en poudre
  • 1 pincée de vanille en poudre
  • 250 g de crème liquide 35% m.g. très froide

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 297.5 mg
Białko 9.5 g
Kalorie 2915.5 kJ / 697.3 kcal
Tłuszcz 45.8 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 26.3 g
Węglowodany 62.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...