Couronne de choux à la vanille et fruits exotiques

Couronne de choux à la vanille et fruits exotiques

4.5 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 parts

Składniki

La pâte à choux
  • d'eau
    150 g
  • de beurre
    80 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de sucre en poudre
    15 g
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs
    3
La pâte à tarte
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    150 g
  • de beurre froid, coupé en morceaux
    75 g
  • de sucre en poudre
    10 g
  • d'eau froide
    50 g
  • de sel
    1 pincée
La chantilly vanille-citron
  • de sucre en poudre
    50 g
  • le zeste d'½ citron jaune non traité
  • gousse de vanille
    1
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    250 g
  • de mascarpone très froid
    250 g
  • ananas frais détaillé en dés
    ½
  • mangue détaillée en dés
    1

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 513.8 kcal / 2140.6 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 32.5 g
Węglowodany 41.8 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 20.9 g
Sód 229 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...