Bûche chocolat et cœur crème brûlée

Bûche chocolat et cœur crème brûlée

3.3 126 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz.
8 parts

Składniki

La meringue
  • de blancs d'œufs
    120 g
  • de sucre en poudre
    120 g
  • de sucre glace
    120 g
  • de cacao en poudre
    120 g
L'insert crème brûlée
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
    4
  • de lait
    250 g
  • gousse de vanille fendue et égrainée
    ½
  • jaunes d'œufs
    4
  • de sucre en poudre
    30 g
La mousse au chocolat
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    100 g
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    200 g
  • œufs
    3
Le biscuit
  • de beurre
    120 g
  • de sucre en poudre
    80 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de farine de blé
    200 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
La finition
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    100 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 784.6 kcal / 3273.3 kJ
Białko 18.1 g
Tłuszcz 41.9 g
Węglowodany 78.3 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Sód 199.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...