Tartelette fleur à la crème d'amande

Tartelette fleur à la crème d'amande

4.2 46 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 pièces

Składniki

La pâte brisée
  • de farine de blé
    150 g
  • de beurre doux froid et coupé en morceaux
    75 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'eau froide
    50 g
La crème d'amande
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de poudre d'amande
    80 g
  • de fécule de maïs
    10 g
  • de sucre vanillé maison
    10 g
  • de beurre doux et mou, et un peu pour les moules
    80 g
  • œuf
    1
Les pommes et le montage
  • d'eau
    300 g
  • belles pommes non traitées, non épluchées et émincées en fines lamelles (voir "Conseil(s)")
    4
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de cannelle en poudre (opcjonalnie)
    15 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 266.2 kcal / 1109.1 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 88.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...