
Wersje kompatybilne
Samoussas de crêpe, pomme vanille et caramel au beurre salé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 150 g de jus de pomme
- 150 g de lait
- 1 gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
- 30 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 2 œufs
- 20 g de beurre demi-sel fondu
- beurre demi-sel pour la cuisson
La compote de pommes
- 350 g de pommes à cuire coupées en quartier
- 20 g de beurre doux
- 30 g de sucre roux
Le caramel au beurre salé
- 200 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre demi-sel en morceaux
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g. tiède
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 260.5 kcal / 1094.3 kJ
- Białko
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Błonnik
- 1 g