Samoussas de crêpe, pomme vanille et caramel au beurre salé

Samoussas de crêpe, pomme vanille et caramel au beurre salé

4.5 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 portions

Składniki

La pâte à crêpe
  • 150 g de jus de pomme
  • 150 g de lait
  • 1 gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
  • 30 g de sucre en poudre
  • 120 g de farine de blé
  • 2 œufs
  • 20 g de beurre demi-sel fondu
  • beurre demi-sel pour la cuisson
La compote de pommes
  • 350 g de pommes à cuire coupées en quartier
  • 20 g de beurre doux
  • 30 g de sucre roux
Le caramel au beurre salé
  • 200 g de sucre en poudre
  • 100 g de beurre demi-sel en morceaux
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g. tiède

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 2.9 g
Kalorie 1094.3 kJ / 260.5 kcal
Tłuszcz 12.5 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 34.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...