Wersje kompatybilne
Rochers aux crêpes dentelle et caramel beurre salé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de noix de coco râpée
- 60 g de sucre en poudre
- 20 g de beurre demi-sel, fondu
- 2 œufs
- 6 crêpes dentelle, type Gavottes®, grossièrement émiettées
- 10 c. à café de sauce au caramel maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 345.4 kJ / 83 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 24.4 mg
Alternatywne przepisy
Shortbread caramel au beurre salé
2 Std. 25 Min
Tiramisu noisettes caramel et biscuits petit-beurre
12h 20min
Cookies cœur bonbon au caramel
30min
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12h
Les palets roses de Jeanne
1 Std. 15 Min
Gâteau au caramel
3h 50min
Mille-feuille de crêpes dentelle, sauce au caramel
12h
Verrine mocaccino et caramel
45min
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2 Std. 30 Min
Brownies au caramel
1 Std. 20 Min
Tarte tropézienne façon paris-brest
3 Std.
Financiers au citron
40min