![Merveilleux au chocolat Merveilleux au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/511ea9a3-0506-46e7-a21a-b4392bf357d7/Derivates/fbd11cee-f471-4f53-9cf7-aa7f94d602c0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 250 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 2 pincées de sel
La chantilly et le décor
- 300 g de crème liquide entière, très froide
- 100 g de mascarpone, très froid
- 20 g de sucre en poudre
- 2 sachets de sucre vanillé
- 200 g de chocolat noir, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2389 kJ / 569 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 51 g
Alternatywne przepisy
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45min
Petites bouchées au chocolat et meringue
1 Std. 35 Min
Macarons à la mangue sans sucre
2h 30 min
Biscuits au chocolat noir et crème de chocolat blanc
5h 50min
Macarons charbon-café
5 godz. 10 min
Meringues fantômes
3h 30 min
Gâteau mousse au praliné
13u.
Macarons au chocolat
24h
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min
Moka
1h 15min
Eclair au chocolat
1h 15min