Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 250 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 2 pincées de sel
La chantilly et le décor
- 300 g de crème liquide entière, très froide
- 100 g de mascarpone, très froid
- 20 g de sucre en poudre
- 2 sachets de sucre vanillé
- 200 g de chocolat noir, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2389 kJ / 569 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 51 g
Alternatywne przepisy
Petits choux tonka et craquelins vanille
1j 25 menit
Paris-brest
3h 10min
Bûche glacée à la pistache, enrobage chocolat façon rocher
20h
Tartelette fleur à la crème d'amande
1h 10 min
Meringues fantômes
3h 30min
Petites bouchées au chocolat et meringue
1 godz. 35 min
Crémeux au fromage blanc sur sablé breton
6h
Le merveilleux
3 Std. 40 Min
Saint-honoré au chocolat et à l'orange
2h 15 min
Merveilleux tout choco
2j 5 menit
Eclair au chocolat
1 Std. 15 Min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45 min